HomeBiHUdruženje “Izvor dobročinstva” i Ambasada Države Kuvajt donirali četiri dijalizna aparata za...

Udruženje “Izvor dobročinstva” i Ambasada Države Kuvajt donirali četiri dijalizna aparata za travničku bolnicu

UDRUŽENJE “IZVOR DOBROČINSTVA” I AMBASADA DRŽAVE KUVAJT DONIRALI ČETIRI DIJALIZNA APARATA ZA TRAVNIČKU BOLNICU
 
JU Bolnica Travnik se brine za oko 250 hiljada stanovnika koji žive na području SBK, te se u toj bolnici, prema podacima iz ZZJ SBK, izvršava preko 80% zdravstvenih usluga na cijelom kantonu. Među zdravstvenim uslugama koje se pružaju su i usluge dijalize koje redovno koristi oko 100 dijaliznih pacijenata koji zahtijevaju poseban tretman i brigu, jer spadaju u najteže pacijente koji godinama dolaze na dijalizu.

Tim povodom je danas u prostorijama Ambasade Države Kuvajt realizovana donacija četiri dijalizna aparata za JU Bolnicu Travnik u vrijednosti od 66 000 KM. Direktor JU Bolnice Travnik, dr. Adnan Šatrović, izjavio je kako je ovo veoma značajna donacija za ovu ustanovu i novi aparati će uveliko olakšati rad sa dijaliznim pacijentima, a i obradovati ih, obzirom da su do sada korišteni aparati prešli propisani broj sati i prilično zastarjeli. 

Direktor je takođe uručio simbolične poklone i zahvalnice, te uputio riječi hvale Ambasadi Države Kuvajt i narodu Kuvajta, kao i udruženju “Izvor dobročinstva” iz Sarajeva, koje je bilo spona između ovih institucija da se ovaj projekat uspješno realizuje.

“Država i narod Kuvajta uvijek su spremni pomoći narodu Bosne i Hercegovine. To se ogleda kroz dugi niz uspješno realizovanih projekata tokom proteklih godina. Ovo je jedan vrlo bitan projekat za naše Udruženje, kao i za bolnicu u Travniku i vjerujem da će biti od velike koristi kako osoblju, tako i pacijentima ove bolnice. Još jednom želim da se zahvalim Ambasadi Države Kuvajt i organizaciji Ihja el Turas el Islami, koji su donirali sredstva i učinili mogućim realizaciju ovog prjekta.” rekao je predsjednik udruženja “Izvor dobročinstva”,  Ismir Karaga

Prisutnima su se obratili i Njegova Ekselencija, Otpravnik poslova Ambasade Države Kuvajt, Hamad bin Eidan, kao i Drugi sekretar Saad Al Hajiri. Predstavnici Ambasade su istakli veliko zadovoljstvo realizacijom ovog projekta i izjavili da ovakvi projekti doprinose jačanju veza između naroda Kuvajta i naroda Bosne i Hercegovine.

Must Read

spot_img