HomeBiHSlobodna Dalmacija: Dodik slavi četnika iz Bosanskog Petrovca čiji krvavi pohod Dalmacija...

Slobodna Dalmacija: Dodik slavi četnika iz Bosanskog Petrovca čiji krvavi pohod Dalmacija nikad neće zaboraviti

Milorad Dodik je prošle sedmice sa mještanima banjalučkog naselja Bronzani Majdan pjevao četničku pjesmu “Kad se braća Srbi slože”. 

Splitska Slobodna Dalmacija bavi se ovim posljednjim ispadom Dodika. “Kad se braća Srbi slože” je pjesma kojom se veliča zloglasni četnički vojvoda i koljač iz Drugoga svjetskog rata Mane Rokvić rođen u Koluniću kod Bosanskog Petrovca.

– Ovaj Dodikov nastup se nimalo ne razlikuje od nastupa hrvatskih političara koji u naletu domoljubnog zanosa zapoje “Juru i Bobana”. Uostalom, Dodik voli Rokvića, Dragan Čović voli Dodika, a Čovića vole Andrej Plenković i Zoran Milanović.

A tog Manu Rokvića povijest ne pamti samo kao četničkog vojvodu, nego i kao zagovornika suradnje s ustašama, zbog čega se posvadio sa svojim mentorom Momčilom Đujićem, krvavim raspopom, i zbog čega je najvjerojatnije i platio glavom negdje kod Knina 1944. godine – piše splitski list.

Dalje navode kako je “Rokvić predvodio pokolj Hrvata u Krnjeuši 9. i 10. augusta 1941. godine, a bio je zapovjednik i puka “Kralj Aleksandar Prvi”, jednog od šest koji će se ujediniti u čuvenu Dinarsku četničku diviziju. Čuvenu po zločinima nad nesrpskim življem. Posebno u Dalmaciji”.

– Pokolj u Gatima na 1. oktobra 1942. jedno je od najvećih zvjerstava u zvjerinjaku Drugog svjetskog rata na Balkanu. A predvodio ga je upravo Mane Rokvić, čovjek kojem danas u slavu pjeva Dodik, saveznik Hrvata u Bosni i Hercegovini i izvan nje – ističe se u tekstu autora Vinka Vukovića.

Must Read

spot_img