HomeBiHKomšićeva poruka sa Markala: Ovaj zločin niko nema pravo zaboraviti

Komšićeva poruka sa Markala: Ovaj zločin niko nema pravo zaboraviti

Na sarajevskoj pijaci Markale obilježena je 28. godišnjica masakra, koji se dogodio 5. februara 1994. godine. Ovo je bio najveći masakr koji se dogodio u toku cijele opsade Sarajeva. Minobacačka granata kalibra 120 milimetara, ispaljena sa položaja VRS na Mrkovićima, ubila je 68, a ranila 144 stanovnika Sarajeva.

Tim povodom na Markalama je danas odata počast nedužnim ubijenim Sarajlijama. Osim članova porodica, odavanju počasti prisustvovali su i državni, entitetski i kantonalni zvaničnici. Među njima je bio i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

– Znam da kako vrijeme prolazi i rane zacjeljuju i ljudi su skloni da zaborave neke stvari. U ime generacije koja je prošla sve to u ratu u BiH, pogotovo u Sarajevu, u ime porodica žrtava i budućih generacija ja mislim da niko nema pravo to zaboraviti, kazao je Komšić.

Posebno je naglasaio da je ovakvih zločina tokom agresije na BiH bilo i previše.

– Svako će se prema tome odnositi na način koliko koga pogađa i boli i to je ljudski, ali niko nema pravo zaboraviti ono što se događalo uključujući i ovaj zločin na Markalama, a bilo ih je puno, i previše, napomenuo je Komšić.

Must Read

spot_img